Raymond Berens

Eigenaar van R.O.A.C. te Oosterhout.
Tot 1 juli 2012 heeft hij bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit gewerkt, onder andere als docent van de opleidingen van de controleurs Drank- en Horecawet, de weekendpoule Drank- en Horecawet, de gemeentelijke toezichthouders van de pilotgemeenten en het programma “Train de trainer” voor de ROC’s.

Ruim 10 jaar was hij gecommitteerde en examinator bij de vakopleiding controleur DHW. Een van zijn taken bij de NVWA was het coördineren van de opleidingen voor de divisie Consument en Veiligheid NVWA. Ook heeft hij ervaring als coach bij de cursus Gedrag en Effect van de Inspectieraad.

Daarnaast was Raymond mede-ontwikkelaar van de methodiek leeftijdsgrenzen en de methodiek hokken en keten. In 2009 heeft Raymond de opleiding “Post Bachelor professional trainer” bij het NCOI met goed gevolg afgerond. Momenteel is hij bezig met de opleiding “Post Bachelor Coaching en begeleiding” bij de NCOI. Zijn kernkwaliteiten zijn: enthousiast, stimulerend, hulpvaardig, integer, betrokken, geen negen tot vijf mentaliteit, accuratesse.

De volgende aanbevelingen zijn recent op LinkedIn geplaatst:

Erik Bestman, APV+ implementatie DHW, ISGO
worked indirectly for Raymond at NVWA.

“Als participant in de pilot voor de nieuwe Drank- en Horecawet heb ik mijn opleiding gevolgd bij Raymond. Tevens was hij onze contactpersoon en vraagbaak met betrekking tot deze pilot.

Ik heb Raymond leren kennen als iemand die zeer veel kennis op dit gebied bezit en, nog belangrijker misschien, dit ook weet over te brengen op zijn studenten. Raymond is een docent met veel geduld en een prettige manier van lesgeven gelardeerd met de nodige humor.

Ik heb absoluut veel opgestoken van Raymond en buiten dat een prettige tijd gehad tijdens de afwisselende opleiding.

Mijn steekwoorden voor Raymond:

Integer, sociaal, vraagbaak, kennisbank, mensenmens” September 26, 2012.


Gezinus van der Vlag, Teamleider Horecateam 4, divisie C&V, NVWA
managed Raymond at ROAC.

“Raymond is een sociale collega met oog voor de mens achter de medewerker. Hij is sterk in begeleiding en coaching. Ook zijn didactische en coördinerende vaardigheden zijn van hoge kwaliteit. Bovenal leidt dit alles tot het gewenste resultaat binnen de afgesproken tijd.” June 23, 2012.


Dave van Rijswijk, Adviseur Toezichthouder, Nuchter kenniscentrum Leeftijdsgrenzen
was with another company when working with Raymond at ROAC.

“Via de Voedsel en Waren Autoriteit heb ik de opleiding Drank- en Horecawet controleur gevolgd in 2008. Deze heb ik ontvangen van Raymond Berens. Zijn manier van lesgeven, met erg veel voorbeelden vanuit de praktijk, communicatietraining en opmaken van proces verbaal hebben mij enorm geholpen om mijn taak als controleur DHW tot een succes te maken. Ik heb van 2008 tot 2011 gewerkt als DHW controleur voor de pilot decentralisatie DHW in Maastricht met als speerpunt het terugdringen van de alcoholproblematiek onder jongeren.” June 20, 2012.